Basiscursus

Wanneer de jonge hond samen met zijn begeleider de eerste beginselen van de gehoorzaamheid onder de knie heeft, kunnen de oefeningen van de puppycursus uitgebreid worden. Het zitten, liggen, staan, hier komen, blijven, links en rechts volgen heeft de hond al een beetje onder knie en in deze cursus zullen de oefeningen uitgebreid worden. Omdat de hond door meerdere leeftijdsfases heengaat en hij daarbij niet altijd even enthousiast open zal staan om te leren, besteed in deze cursus ook vooral aandacht aan inzicht in meerdere fases en hoe hier mee om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de angstfase, puberfase, wie-is-de-sterkste-fase en het ontwikkelen-van-het-jachtinstinct-fase.

 

Basiscursus
De cursus bestaan uit 8 lessen en is bedoeld voor honden aansluitend aan onze eigen puppycursus. In de praktijklessen wordt er aandacht besteed aan zelfbeheersing en gedrag van de hond. Daarnaast komen de volgende oefeningen aan bod: zitten, liggen, staan, hier komen, blijven, links en rechts volgen, op afstand werken en (zoek)spelletjes.

 

Heb je elders een puppycursus gevolgd of is je hond al ouder, dan is eventuele instroom in een basiscursus alleen mogelijk na 1 of meerdere privélessen.