Puppycursus

De meeste pups verlaten tussen de zeven en acht weken hun nestgenootjes en komen bij hun nieuwe baasjes terecht. Voor de pup is dit een hele omschakeling; een nieuwe omgeving waarin ineens andere dingen van hem verwacht worden. Om de hond zo snel en plezierig mogelijk deel van het gezin te laten worden, is het belangrijk om een goede band op met bouwen met de pup. Tijdens de lessen wordt dan ook aandacht besteed aan contact, rust zelfbeheersing, opvoeding, socialisatie van de pup. Daarnaast worden er praktische oefeningen aangeleerd.

 

Cursus

De cursus is bedoeld voor pups vanaf 8 weken tot ongeveer 20 weken.

We werken met een wekelijkse instroom. De groepen bestaan gemiddeld uit 6 pups.

In de praktijklessen komen de volgende oefeningen aan bod: zitten, liggen, staan, hier komen, blijven, links en rechts volgen en (zoek)spelletjes.  Daarnaast maken we gebruik van diverse toestellen /voorwerpen om de honden te laten wennen aan diverse ondergronden, verschillend materiaal en onbekende geluiden.

Er zal verder aandacht besteed worden aan het sociaal bij elkaar kunnen zijn van de honden en honden leren kennismaken met elkaar en met mensen. We gaan vooral in op het lezen van gedrag. Hoewel het spelen met andere honden zeker ook erg leuk kan zijn, is dit slechts een klein onderdeel van de cursus. Het is erg belangrijk dat alle pups zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoen met andere honden. Door de variëteit in rassen en karakter, kan het voorkomen dat we niet alle honden los kunnen laten spelen.

 

Voor wie

Deze groepslessen worden gegeven aan handlers vanaf 18 jaar. Wil je graag dat je kind(eren) ook een en ander leren, dan zijn ze welkom om vanaf kant mee te kijken. Daarnaast kunnen kind en hond wel samen privélessen volgen.

 

Privéles mogelijk

Ook is het mogelijk een privéles te boeken. Dit kan je doen als je vooraf al veel vragen hebt over bijvoorbeeld hoe de (klein)kinderen het beste te betrekken bij de opvoeding.