FAQ

 

Veel gestelde vragen

 

  • Volgens welke trainingsmethode werken jullie?

Wij zijn opgeleid middels de (clicker)-methode van Martin Gaus. In de praktijk zetten we de clicker niet standaard in, maar we werken wel met een bekrachtingswoord. Dit woord heeft hetzelfde effect als de clicker. Beide kunnen dus gebruik worden. Verder vinden we het belangrijk dat oefeningen op een positieve manier aangeleerd worden. Mopperen op je hond terwijl hij iets niet begrijpt en ook niet kan begrijpen, is niet eerlijk naar je hond toe en komt de band met je hond niet ten goede. Daarnaast vinden we begrenzen en zelfbeheersing ook belangrijk. Een hond die een kat op straat achterna zit, kan je niet negeren in de hoop dat dat vanzelf over gaat.

Wij kijken vooral graag naar wat de combinatie nodig heeft. Sommige honden hebben bijvoorbeeld meer sturing nodig dan andere. De ene hond mag je meer stimuleren en de andere heeft juist rust en begrenzen nodig. Ook in een groepsles blijft het belangrijk om te kijken naar wat de individuen nodig hebben.

 

  • Waarom werken jullie niet met proeflessen?

Het is belangrijk om een cursus te kiezen bij jullie past. Daarom zijn jullie van harte welkom om eens zonder hond te komen kijken om onze werkwijze aansluit bij jullie wensen. Je kunt hiervoor een afspraak maken. Niet elke les is namelijk geschikt om ook te komen te kijken.

Onze ervaring met het geven van proeflessen met hond is is dat de investering die het kost om nieuwe combinaties op weg te helpen, ten koste gaat van de reeds aanwezige cursisten. Ook missen proeflessers de basisinformatie en -filmpjes die nodig zijn om de eerste les goed te kunnen volgen.

 

  • Is een groepsles of een privéles meer geschikt voor ons?

Wanneer je deze vraag stelt, spelen er vaak veel vragen over de opvoeding of training. Al dan niet door het hele gezin. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om eerst 1 privéles te nemen en dan door te stromen naar een groepsles. Ook als je graag specifiek wil oefenen met specifieke onderdelen, dan kunnen privé- coachingssessies meer aansluiten.